Workshop - take my breath away

Zondag 29 september 2019 - Utrecht

Deze heerlijke workshop van een ochtend, staat in het teken van ademhalen. Ademen is zoiets vanzelfsprekends en tegelijkertijd bijzonders, denk maar aan woorden als adembenemend, ademloos en verademing. We ademen iedere dag en altijd – meestal onbewust. Het is het eerste dat we doen als ons leven begint. En aan het einde blazen we onze laatste adem uit.

Bewust ademhalen, is een gereedschap om:

  • je in het hier en nu te brengen
  • je concentratievermogen te verbeteren
  • de verbinding tussen je lichaam en je geest te herstellen

Het verlengen van de in- of uitademing, of de adem vasthouden, zijn manieren om:

  • te ontspannen
  • energie op te doen
  • je in een staat van stilte te brengen

In deze workshop brengen we een ode aan de ademhaling: de zuurstof die we inademen, de afvalstoffen die we uitademen. En de verbinding die we hierdoor creeren met alle levende wezens om ons heen omdat we allemaal dezelfde lucht in- en uitademen. Een ode aan het leven, een ode aan de aarde.

Voor wie?

We oefenen met technieken die iedereen kan doen - of je nu ervaring hebt met yoga of niet, of je nu gezond bent of minder gezond. Ook als je rookt, ben je welkom! Juist dan is het fijn om te oefenen met ademen en je lichaam te (gaan) waarderen. Mocht je een aandoening hebben aan je longen, neem dan even contact met mij op zodat we kunnen doorspreken welke aanpassingen mogelijk zijn.

Waar en wanneer?

De workshop wordt gegeven op zondag 24 februari 2019 van 10 tot 12 uur in De Koekoekschool, Lijsterstraat 95, Utrecht Vogelenbuurt. De zaal is voorzien van matjes, dekens en meditatiekussens.   

Een dagje ervan maken?

Op loopafstand zijn talloze gezellige lunchplekjes zoals Guusjes, het Muzieklokaal, het Koffieboontje of Rocking Chair. Ook kun je een lekkere wandeling maken langs de Utrechtse singels en grachten. Je bent binnen 5 minuten in de binnenstad.

Docent

Docent is Marian Dekker, ervaren en gediplomeerd Dru Yoga en Meditatiedocent.

Kosten

Kosten zijn € 30 per persoon. De opbrengst van deze workshop komt in zijn geheel ten goede aan Stichting Rookpreventie Jeugd. Deze wil roken geschiedenis maken door te zorgen dat kinderen niet beginnen met roken. De stichting is een initiatief van longartsen Wanda de Kanter en Pauline Dekker (geen familie;).

Opgeven kan door te mailen naar [email protected] of via onderstaande button.

Je bent van harte welkom!

JA, ik meld me aan voor deze workshop!