Mediteren op Zondag

Iedere tweede zondag van de maand - Utrecht

Steeds meer mensen mediteren. En dat is niet voor niets. Mediteren heeft veel voordelen: het helpt om te ontstressen, verstillen, beter om te gaan met het (soms overweldigende) leven en jouw eigen innerlijke stem te volgen. Je zou mediteren kunnen zien als mind-gym en de meditatie-oefeningen als fitness voor de geest.

Regelmatig komen mensen naar mij toe met de vraag dat ze graag thuis willen mediteren, maar dat het niet lukt – ondanks ‘’echt hele goede voornemens … ;)’’. Er is altijd iets dat tussendoor komt of wat opeens belangrijk is, waardoor het mediteren erbij in schiet. Ook met alle meditatie-apps en programma’s die er zijn, zul je uiteindelijk toch zelf moeten gaan zitten.

Het blijkt dat samen mediteren een enorme boost kan geven aan je eigen meditatie-beoefening. 1 en 1 = 3 zogezegd. Ook het af en toe wisselen van meditatietechniek houdt je geinspireerd en alert.

Iedere tweede zondag van de maand gaan we ‘’zitten’’. Zoals gebruikelijk in de yogatraditie, bereiden we het lichaam voor door te bewegen. We strekken hiermee de belangrijkste spieren en brengen energie in balans. Daarna richten we onze aandacht naar binnen met ademhalingsoefeningen en ontspanning. Met al deze onderdelen werken we toe naar concentratie en uiteindelijk meditatie. De volgorde van deze onderdelen wordt wereldwijd door yoga-beoefenaars aangehouden en heet wel het 8-voudig pad van Patanjali.

Voor wie?

Deze ochtenden richten zich op iedereen die wil leren mediteren of al mediteert en meditatie wil integreren in het dagelijks leven. Het is niet nodig dat je in kleermakerszit kunt zitten. Je kunt ook prima op een stoel mediteren of een bankje. Ook ervaring met yoga en meditatie is niet belangrijk.

Waar en wanneer?

We mediteren iedere tweede zondag van de maand:

  • zondag 14 juni

  • andere data volgen nog

 van 10 tot 12 uur in De Koekoekschool, Lijsterstraat 95, Utrecht Vogelenbuurt. De zaal is voorzien van matjes, dekens en meditatiekussens.

Kosten en aanmelden

Je kunt je opgeven voor 1 of meerdere keren.

  • 1 ochtend kost € 30
  • Als je je in 1 keer opgeeft voor 4 ochtenden, betaal je € 110. Deze 4 x kun je spreiden over 6 maanden.
  • Mocht je al cursist zijn bij Dru Yoga in Hartje Utrecht, dan worden voor 1 ochtend, 2 lessen van je lestegoed afgeschreven. 

Een dagje ervan maken?

Op loopafstand zijn talloze gezellige lunchplekjes zoals Guusjes, het Muzieklokaal, het Koffieboontje of Rocking Chair. Ook kun je een lekkere wandeling maken langs de Utrechtse singels en grachten. Je bent binnen 5 minuten in de binnenstad.

Docent

Docent is Marian Dekker, Ik ben ervaren en gediplomeerd Dru Yoga en Meditatiedocent in Utrecht en senior docent aan de opleiding tot Dru Meditatiedocent bij Dru Nederland.

Opgeven kan door te mailen naar [email protected] of via onderstaande knop.

Je bent van harte welkom!

JA, ik meld me aan!